Producten


Na mijn opleiding als schoonheidsspecialiste was het een grote uitdaging om een product te vinden welke overeen kwam met mijn eisenpakket. Eén van de eisen was om een product te vinden dat allergieën zoveel mogelijk uitsluit. In vakliteratuur had ik gelezen dat 10% van de gezonde bevolking binnen 5 jaar huidproblemen van verschillende aard ondervindt door het gebruik van cosmetische producten. Als hoofdoorzaak werden parfum en chemische conserveermiddelen vastgesteld.


De huid is een zeer belangrijk orgaan en tevens ons grootste orgaan. Je voelt met de huid en het regelt de temperatuur van het lichaam. Daarnaast is de conditie van de huid een goede indicatie van je lichamelijk en geestelijk welzijn, van je vitaliteit. Het kleinste detail heeft zijn weerslag op de huid. Alles is met elkaar verweven. Ook via onze huid komen stoffen ons lichaam binnen. Voeding via de huid eigenlijk. Daarom is het belangrijk dat we niet lukraak van alles op onze huid smeren.

Graag wil ik de mensen bewust maken van het feit dat gezonde cosmetica in het belang is van iedere huid en van het milieu. De huid heeft immers geen behoeft aan chemische kleur,- en geurstoffen, conserveringsmiddelen of minerale olie.


De productlijn van Dr. Baumann concentreert zich specifiek op het echt belangrijke van de huidverzorging, nl. verdraagzaamheid en effectiviteit en is dan ook uitsluitend vervaardigd met huideigen, huidgelijkende en huidvriendelijke ingrediënten aangevuld met vitaminen. Ze helpen de huid optimaal te functioneren. Alle producten zijn ontwikkeld om de huid in haar natuurlijke werking te stimuleren en daar waar nodig haar natuurlijke evenwicht te herstellen. Dr. Baumann producten zijn zeer zacht voor de huid en daardoor geschikt voor ieder huidtype, ook voor de gevoelige en geïrriteerde huid o.a. als u allergisch bent of eczeem hebt.


Dr. Baumann heeft drie productlijnen in verschillende kwaliteiten en prijsklassen:

Dr. Baumann SkinIdent = absolute top

Dr. Baumann Classic = klassieke luxe

Dr. Baumann Beaucaire = eenvoudig gezond


Alle drie de productlijnen voldoen aan de bionome kwaliteitscriteria en bevatten dus enkel huideigen en huidgelijkende en steeds milde en huidvriendelijke ingrediënten. Het prijs en huidgevoel verschil, zit hem vooral in de kwaliteit van de gebruikten vetstoffen (lipiden).


Beaucare: goedkope plantaardige palmkernolie (maar nog altijd beter dan de veel gebruikte goedkope , minerale olie).

Dr. Baumann classic: de duurste en voor de huid fijnste natuurlijke plantaardige oliën zoals jojobaolie, sheabutter, sesamolie, macadamia-olie en teunisbloemolie.

SkinIdent: huideigen lichaamsvetten. Geven een nog beter huidgevoel. Voor 100% op de huid afgestemd. Bovendien bevat SkinIdent steeds de lichaamsidentieke versie van elke stof.

 


Voor meer details bezoek de officiële Dr.Baumann site www.dr-baumann.nlUw Salon voor huidverzorging & Acne